Reguli pentru revenirea elevilor în școli, din 8 februarie: distanță de un metru acolo unde spațiul permite, purtarea obligatorie a măștii. VEZI documentul de lucru al ordinului comun M. Educației-M. Sănătății

4 februarie 2021, 12:10

Pentru întoarcerea la școală este nevoie de o pregătire specială, de circuite funcționale, de spații de recreere speciale, care ar trebui să respecte distanța de un metru între elevi.

Școlile vor asigura materialele de curățenie, igienizare și dezinfectare, inclusiv măști pentru cadrele didactice și pentru elevi.

Este obligatoriu ca, înainte de ore, fiecare clasă să fie aerisită cel puțin 30 de minute, iar în fiecare pauză câte 10 minute.

Fiecare școală trebuie să asigure spațiu de izolare dacă există cazuri suspecte de infectare cu SARS-CoV-2.

Un elev poate să rămână acasă, să învețe online, cu condiția să aducă de la medicul de familie un document care să ateste că este vulnerabil.

O clasă se închide în cazul în care există un caz confirmat de infectare.

Dacă un cadru didactic se infectează, trebuie să anunțe DSP și va fi demarată ancheta epidemiologică. Abia apoi se va stabili dacă orele se vor muta în online.

Dacă profesorul descoperă în clasă un elev suspect, are obligația să-l izoleze, iar dacă părinții sunt de acord, acesta poate fi testat la cabinetul medical din incinta școlii, cu un test rapid.

Adeverințele școlare din semestrul I, pentru elevii care au probleme medicale, rămân valabile și în semestrul al II-lea, inclusiv în format electronic.

Printre măsurile propuse este prevăzută purtarea măștii în permanență de către elevi și de personalul din școli. Astfel, masca de protecţie este obligatorie pentru întreg personalul unităţii de învăţământ şi va fi purtată în sălile de clasă, în cancelarie, în timpul deplasării in incinta unitatii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atat în interior, cât şi în exterior.

Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării in incinta unitatii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior şi exterior.

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor. Schimbul măştii de protecţie între persoane este interzis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite