Reguli pentru revenirea copiilor în clase. Elevii cu simptome vor fi izolați. Acolo unde nu există cabinete, e nevoie să fie amenajat un spațiu care să funcționeze ca un izolator

5 februarie 2021, 20:17

VEZI Ordinul comun MS-ME: Cursurile la o clasă primară se suspendă 14 zile la apariţia unui caz de infectare; reluarea orelor – prin decizia conducerii unităţii, după consultarea DSP

Distanțarea fizică este un element cheie în protejarea elevilor și a cadrelor didactice. Cel puțin un metru ar trebui să existe între un elev și altul.

Ministrul Educației cere directorilor școlilor să facă tot ce se poate pentru ca această distanță minimă să fie respectată.

Socoteala de la minister nu se potrivește întotdeauna cu realitatea din școli. La Liceul cu program sportiv din Constanța, de exemplu, în ciuda eforturilor, în unele clase elevii vor sta câte doi în bancă.

Masca de protecție rămâne obligatorie. La fel și dezinfectantul.

O altă măsură pe cât de simplă, pe atât de eficientă, este aerisirea spațiilor la intervale regulate. Igiena joacă de asemenea un rol esențial, dar și aici apar dificultăți.

S-au stabilit reguli și pentru situația în care există elevi cu simptome, chiar și minore. Aceștia vor fi duși la cabinetul medical.

Acolo unde nu există cabinete, e nevoie să fie amenajat un spațiu care să funcționeze ca un izolator. Cea mai mare problemă o întâmpină școlile din mediul rural. În județul Timiș, de exemplu, aproape jumătate dintre școli sunt la sate.

Elevii care au simptome vor fi testați, însă doar dacă părinții își dau acordul scris.

Vineri seară a fost publicat formularul de exprimare a consimţământului pentru testarea antigen a copiilor

Dacă un copil de la grădiniță sau din ciclul primar este confirmat cu noul coronavirus, cursurile clasei se suspendă pentru 14 zile. La gimnaziu și liceu, măsura se aplică dacă apar două cazuri.

În acest moment, 149 din cele 3.181 de localităţi din România sunt în scenariul roşu și 903 în scenariul galben. Printre acestea din urmă, și Capitala. Prefectul a anunțat că 5 unități de învățământ nu se vor deschide din cauza problemelor de infrastructură sau a lipsei apei curente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite