Reguli noi propuse pentru maşinile second-hand. Comerțul cu mașini aduse din străinătate, interzis persoanelor fizice

6 noiembrie 2017, 16:39

Parlamentarii puterii vor să elimine de pe piaţa auto persoanele care aduc maşini din străinătate pentru a le vinde în România, fără a plăti impozite. O propunere legislativă recentă interzice această activitate persoanelor fizice.

Astfel, comercializarea maşinilor second hand din străinătate nu se va mai putea face decât prin firmă. Iar persoanele fizice nu vor avea voie să cumpere o astfel de maşină, decât o dată la doi ani.

Guvernul are şi el o măsură prin care îşi propune să descurajeze comerţul de maşini second hand şi să atragă mai mulţi bani la buget.

În ordonanţa de modificare a Codului Fiscal este prevăzut un impozit de 10% pentru cei care vând mai mult de 2 maşini pe an. Până la adoptarea acestor măsuri însă, tot mai mulţi români îşi cumpără maşini la mâna a doua.

În primele 8 luni ale acestui an au fost înmatriculate aproape 340.000 de mașini second hand în România, iar peste 70% dintre ele reprezintă mașini mai vechi de 10 ani. Față de anul trecut, numărul lor a crescut cu peste 110%.

Românii spun că au mai multă încredere în mașinile aduse din străinătate.

Măsurile propuse sunt acum în dezbatere, iar adoptarea lor ar urma să crească preţul maşinilor second hand.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite