Reguli noi pentru rezidența în Marea Britanie. Cererea obligatorie pentru europeni costă 65 de lire sterline, după Brexit

22 iunie 2018, 20:30

Guvernul de la Londra începe luna viitoare testele pilot pentru înregistrarea europenilor care vor să rămână in Marea Britanie după Brexit. Noile reglementări sunt obligatorii și au fost negociate cu UE în cadrul procedurilor legate de Brexit.

Prima condiție pentru depunerea așa-numitei cereri de statut stabilit în Marea Britanie este împlinirea a cel puțin 5 ani de ședere continuă în Regat până la data de 31 decembrie 2020. Guvernul britanic promite o procedură simplă și prietenoasă, bazată pe tehnologia modernă.

Răspunsurile vor fi verificate în baze de date guvernamentale și dacă nu sunt probleme noul statut se obține în câteva zile, promite Londra.

Documentul va costa 65 de lire sterline pentru adulți, în timp ce pentru copii se achită jumătate din această sumă.

Europenii care nu stau de 5 ani în Marea Britanie vor putea aplica pentru un statut provizoriu, urmând să intre în procedură normală la împlinirea celor 5 ani.

Peste 3,5 milioane de cetățeni europeni vor intra în acestă procedură. Între ei sunt peste 400.000 de români, înregistrați oficial în Marea Britanie.

Dacă vor să rămână acolo, după Brexit.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă