Reguli noi pentru drone. Se vor înființa registre naționale pentru operatorii de drone

16 iunie 2018, 17:50

Până acum, dronele cântărind mai puțin de 150 de kilograme au fost reglementate la nivel național, noutatea absolută constă în realizarea unor registre naționale în care fiecare operator va trebui să se înscrie.

„Certificarea dronei trebuie să se facă în funcție de caracteristicile tehnice ale dronei, zona de operare, pentru că una e să zboare în oraș, alta e să zboare în câmp deschis, și tipul operațiunii: este de suparveghere, este de transport, este de fotografiere … sunt diverse activtăți” – Marian Jean Marinescu, europarlamentar PPE.

Pornind de la aceste principii-cheie, Comisia Europeană va fi responsabilă să dezvolte reguli mai detaliate la nivel european, precum stabilirea altitudinii maxime și a limitelor de distanță pentru zborul dronelor și ce categorii de drone și operare a dronelor vor avea nevoie de certificare în funcție de riscurile pe care le ridică.

Aceste reguli vor determina și ce operatori vor avea nevoie de instruire suplimentară, de înregistrare și ce drone vor avea  nevoie de sisteme de siguranță suplimentare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite