CORESPONDENȚĂ EXTERNĂ

Reguli noi pentru drone. Se vor înființa registre naționale pentru operatorii de drone

Proprietarii de drone vor fi obligați să se înscrie într-un registru național, pentru a putea fi identificați rapid în cazul unor incidente. Parlamentul European a decis să facă ordine într-un domeniu încă insuficient reglementat, care are un ritm de dezvoltare foarte rapid. Astfel, aleșii europeni au votat un regulament care ar putea intra în vigoare la sfârșitul lunii iulie.

16 Iunie 2018, 17:50 (actualizat 16 Iunie 2018, 21:15) Știrile TVR |

Până acum, dronele cântărind mai puțin de 150 de kilograme au fost reglementate la nivel național, noutatea absolută constă în realizarea unor registre naționale în care fiecare operator va trebui să se înscrie.

"Certificarea dronei trebuie să se facă în funcție de caracteristicile tehnice ale dronei, zona de operare, pentru că una e să zboare în oraș, alta e să zboare în câmp deschis, și tipul operațiunii: este de suparveghere, este de transport, este de fotografiere ... sunt diverse activtăți" - Marian Jean Marinescu, europarlamentar PPE.

Pornind de la aceste principii-cheie, Comisia Europeană va fi responsabilă să dezvolte reguli mai detaliate la nivel european, precum stabilirea altitudinii maxime și a limitelor de distanță pentru zborul dronelor și ce categorii de drone și operare a dronelor vor avea nevoie de certificare în funcție de riscurile pe care le ridică.

Aceste reguli vor determina și ce operatori vor avea nevoie de instruire suplimentară, de înregistrare și ce drone vor avea  nevoie de sisteme de siguranță suplimentare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI