Reguli încălcate pe litoral. O aglomerație uriașă s-a format în noaptea de sâmbătă spre duminică în fața unui local unde un DJ punea muzică

6 iulie 2020, 18:11

Distracția era în toi în Vama Veche când prima mașină de poliție a ajuns la fața locului. Și a trecut cu girofarele aprinse prin mulțimea care se afla pe plajă, în fața unui bar. Iar martorii spun că inițial, agenții nu au luat nicio măsură. Imediat, DJ-ul le-a cerut petrecăreților să încerce să păstreze distanța.

În imagini se vede cum foarte mulți tineri dansează și cântă. În ultimele săptămâni, aglomerația e la ordinea zilei în unele locuri de la mare. Oamenii uită să mai păstreze distanța recomandată. Și sunt tot mai mulți de la o săptămână la alta.

Imaginile au fost surprinse chiar în fața localului în care luna trecută două angajate au fost depistate cu noul coronavirus. Patronul a refuzat să ofere un punct de vedere înregistrat, dar spune că el nu a organizat nicio petrecere și că pe terasă nu erau multe persoane.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății:Acele imagini nu sunt singulare, vedem de patru săptămâni asta, facem apel la distanțare socială, fizică, partea medicală a fost limitată, îngrădită de decizia CCR și atâta timp cât se respectă doar la nivel medical și de guvern niște măsuri, atunci vom mai tot vedea astfel de imagini. Prin stabilirea clară a izolării și carantinării, sperăm să nu mai avem astfel de imagini”.

Cei care au fost în ultimele weekenduri pe litoral spun că abia de câteva zile au văzut echipe de control în zonele aglomerate.

Săptămână trecută au fost suplimentate efectivele de polițiști care verifică respectarea regulilor de protecție sanitară în stațiunile de pe litoral.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite