Reguli în timpul Postului. Preotul Visarion Alexa: Dacă se întâmplă ceva între doi soți, din punct de vedere trupesc, nu te fulgeră Dumnezeu

6 martie 2018, 20:31

Intrați în postul Paștelui, cel mai strict de peste an, majoritatea ortodocșilor se străduiesc să se roage mai mult, să-și ajute semenii, să fie mai iertători. Și, mai ales, să nu dea frâu liber poftelor, alimentare sau trupești. Această ultimă regulă dă bătaie de cap însă în multe familii.

Acolo unde regulile sunt totuși încălcate, preoții par ceva mai îngăduitori și mai iertători ca în alte dăți.

Preotul Visarion Alexa: „Dacă se întâmplă ceva între doi soți în timpul postului, din punct de vedere trupesc, nu te fulgeră Dumnezeu, că ar însemna să vedeți doar grămăjoare de cenușă pe stradă. […] Se poate declanșa un război mare între cei doi. Și atunci, pentru pace și pentru liniștea familiei și a cuplului, e bine ca lucrurile să se întâmple cu înțelepciune.”

Și o spune unul dintre preoții cei mai respectați în Patriarhia Română. Abordare care le-a dat curaj celor mai mulți dintre ortodocși, practicanți sau nu.

Preotul Visarion Alexa: „Părintele Arsenie Boca spune ca în timpul Postului să nu fie nici abuz, nici refuz.”

Potrivit Bisericii, rezolvarea problemelor pentru cei care calcă strâmb se află la duhovnic.

Postului Paștelui are 40 de zile. Se încheie odată cu Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, care pică în acest an pe 8 aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite