Reguli gospodărești noi în timp de pandemie. Studiu: Gătim acasă și avem grijă de fiecare leu

17 iulie 2020, 21:20

Pandemia a venit cu reguli noi, dincolo de cele sanitate. În perioada de izolare, românii au cumpărat mai puțin și, în felul acesta au reușit să pună bani deoparte.

Aproape jumătate dintre ei au renunțat la vacanțe.

48% spun că și-au cumpărat haine on-line în aceasta perioadă, iar 33% au de gând să mărească bugetul de vacanță.

Gelu Duminică, sociolog: „Procentul este însă mai mic comparativ cu ceea ce aveam anul trecut. Asta nu înseamnă că toţi cei care declară chiar vor şi face vacanţa, pentru că zi de zi văd foarte mulţi oameni care amână decizia contractării unei vacanţe„.

Pandemia le-a schimbat românilor și stilul de viață.

Mai bine de jumătate dintre ei pun pe primul plan sănătatea și petrecerea timpului liber în natură, alături de cei dragi.

După ce tot mai mulți români au experimentat lucrul de acasă, tot mai mulți șefi de companii și-au dat seama că pot recruta fără probleme online. În plus, angajatorii pot recruta personal și din alte orașe, fără ca angajații să fie nevoiți să se mute.

În același timp, 29% dintre angajaţi și 15% dintre angajatori cred că în procesul de recrutare online va fi nevoie și de un video de prezentare, pe lângă CV. În plus, vor conta și recomandările celorlalți angajați.

Când vine vorba de impactul pandemiei asupra pieței muncii, 82% dintre angajații români și 70% dintre angajatori pun pe primul loc creșterea numărului de şomeri, urmată de scăderea salariilor şi de reducerea beneficiilor extra-salariale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite