Regizorul Ridley Scott, onorat în cadrul ceremoniei celebre din fața Teatrului Chinezesc. Urme la propriu în istoria cinematografică

18 mai 2017, 15:04

Ridley Scott este unul dintre cei mai enigmatici regizori de la Hollywood. Printre filmele care l-au consacrat se numără „Blade Runner”, unul dintre cele mai bune şi mai încărcate SF-uri din toate timpurile, produs în 1982, cu Harrison Ford în rolul principal.

Harrison Ford: „Are ochiul de artist, inimă de artist, dar e un om practic. Înţelege că arta-i artă, dar ca s-o arăţi trebuie să îi aşezi pe oameni cu fundul în scaun. Asta face el şi o face bine„.

Ridley Scott a ajuns în atenţia publică odată cu filmul „Alien”, cu Sigourney Weaver în rolul principal, în care o echipă de astronauţi investighează o planetă şi cad pradă unor creaturi înfiorătoare.

După originalul lui Scott s-au făcut mai multe continuări, dar nu regizate de el.

Acum câţiva ani, Scott a lansat „Prometheus”, o incursiune în istoria planetei fictive, iar zilele acestea s-a lansat în cinematografe continuarea acelui film, „Covenant” – una dintre cele mai aşteptate pelicule SF ale anului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite