Regizorul Alexandru Darie a fost înmormântat cu onoruri militare

Zeci de oameni care l-au iubit și l-au apreciat l-au condus duminică pe ultimul drum pe Alexandru Darie.

22 Septembrie 2019, 15:48 (actualizat 22 Septembrie 2019, 20:20) |
Ultimul drum pentru Alexandru Darie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un detaşament al Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" a prezentat onorul şi a executat trei salve cu cartuşe de manevră.

"Am pierdut un mare regizor, un om extraordinar. El deţinea magia scenei ca să creeze oricând miracolul. Prea devreme, prea devreme! E o mare nenorocire. A ţinut Teatrul Bulandra 17 ani. Nu e o glumă. Păcat că din arta noastră sau din meseria noastră nu rămâne mai nimic. Dumnezeu să-l odihnească!", a declarat actorul Marian Râlea pentru Agerpres.

"Mi-e greu să vorbesc de Ducu, pentru că sunt foarte speriat. Nu ştiu cum va fi viaţa noastră, viaţa mea fără el. Ca artist l-am văzut cu toţii, îl ştim, într-adevăr poate e unul din cei mai importanţi regizori pe care i-am avut. Iată că vorbesc deja la trecut, deşi spectacolele lui vor rămân probabil în mintea multora dintre noi", a subliniat și Cristian Şofron, directorul Teatrului Odeon. "Am făcut facultatea împreună, am făcut armată împreună, am fost repartizaţi împreună alături de Maria Miu la Oradea, unde am făcut, cred eu, nişte spectacole minunate, despre care şi astăzi se vorbeşte. Sunt mândru că l-am cunoscut. Mi-e greu, încă o dată spun, să-mi închipui cum vom trăi fără el", a mai spus Şofron.

Regizorul Alexandru Darie a murit miercuri, la Institutul Clinic "Fundeni", la vârsta de 60 de ani. Din anul 2002 a fost director al Teatrului "Bulandra" din Bucureşti, iar în perioada 2006 - 2011 a fost preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa.

Alexandru Darie a fost decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Ofiţer, conferit de preşedintele României, cu Ordinul "Steaua Solidarităţii Italiene" în grad de Cavaler şi cu gradul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordat la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 5°C
IASI -4°C 5°C
CLUJ -4°C 0°C
CONSTANTA -1°C 6°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -4°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI