Regina Mamă Elena, omagiată la Florența

Manifestările dedicate Reginei Mamă Elena a României au continuat la Florența. Principesa Sofia, autorități române și italiene s-au întâlnit cu comunitatea românească la biserică. A fost oficiat un Te Deum, apoi a fost vizionat documentarul TVR dedicat Reginei Mamă Elena.

04 Octombrie 2021, 09:22 (actualizat 04 Octombrie 2021, 09:55) Știrile TVR |

Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare. Româncele au purtat costume populare din toate colțurile României.

Un Te Deum a fost oficiat în memoria Reginei Mamă Elena.

Regina Mamă Elena, bunica mea, este un exemplu de curaj, demnitate, bunătate și generozitate. A iubit Florența și a fost mereu implicată în viața orașului. Sunt mândră că există o grădină care îi poartă numele și vă mulțumesc pentru că ați făcut posibil acest lucru, a spus ASR Principesa Sofia, nepoata Reginei Elena.

Te Deum-ul a fost urmat de proiecția documentarului "Regina Mamă Elena", regina celor patru exiluri, realizat de Camelia Csiki.

A fost deosebit să descopăr că a fost implicată și la Florența, nu doar în România, unde a deschis spitale și școli, că a ajutat Florența, oamenii de aici, dar și orașul după inundațiile din 1966  și că oamenii au iubit-o la fel de mult sau, poate, chiar mai mult decât au iubit-o în România, a subliniat Camelia Csiki, jurnalist TVR.

 

Nu doar comunitatea română a omagiat-o pe regina României, ci și florentini și actualii propietari ai Villei Sparta de lângă Florența, unde a locuit timp de patru decenii.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI