Regina Elisabeta a II-a evocă "devotamentul dezinteresat și sentimentul datoriei" cu puțin timp timp înaintea difuzării interviului lui Harry şi Meghan

Regina Elisabeta a II-a a subliniat duminică importanţa "devotamentului dezinteresat şi a sentimentului datoriei" cu câteva ore înainte de difuzarea în SUA a unui interviu- confesiune foarte aşteptat, acordat de prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, celebrei Oprah Winfrey.

07 Martie 2021, 21:11 (actualizat 07 Martie 2021, 21:21) |
Regina Elisabeta a II-a - mesaj de Ziua Commonwealth-ului

"Dacă experienţele trăite anul trecut în tot Commonwealth-ul au fost diverse, emoţionante exemple de curaj, hotărâre, devotament dezinteresat şi sentiment al datoriei au fost constatate în cele patru colţuri ale comunităţii Commonwealth-ului", a afirmat regina într-un mesaj înregistrat şi difuzat de BBC.

"Aceste timpuri istovitoare pentru atâtea persoane vor fi dezvăluit, de asemenea, în ce măsură, rămânând în contact cu ceilalţi, ne bucurăm de solidaritatea lor şi de sprijinul lor spiritual", a adăugat Elisabeta a II-a.

Mesajul, care marchează Ziua Commonwealth-ului,  a fost transmis cu câteva ore înainte de difuzarea unui interviu şoc al prinţului Harry şi al soţiei sale, Meghan Markle, acordat  canalului de televiziune american CBS. În acest interviu, ducese de Sussex acuză Palatul Buckingham de "colportare de minciuni" cu privire la decizia cuplului de a se îndepărta şi a se instala în California, potrivit unor extrase.

Regina, prinţul Charles şi soţia acestuia Camilla,  prinţul William, şi soţia sa, Kate, au apărut la Abaţia Westminster în emisiunea BBC difuzată cu începere de la 17:00 GMT pentru a celebra Ziua Commonwealth-ului.

Prinţul Charles, moştenitor al coroanei, a adus un omagiu "hotărârii, curajului şi creativităţii extraordinare" a popoarelor din Commonwealth în timpul crizei de coronavirus, denunţând "ameninţările existenţiale" pe care le consituie pandemia şi schimbarea climatică.

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la coroana britanică, şi soţia sa Kate au salutat "munca incredibilă" a personalului din domeniul sănătăţii "în Regatul Unit şi peste tot în lume" în timpul anului care s-a scurs.

Celebrarea Commonwealth-ului - asocierea 54 de ţări provenind din imperiul colonial britanic - constituise în 2020 ultima apariţie publică a prinţului Harry, 36 de ani, şi a lui Meghan, 39 de ani, în calitate de membri oficiali ai familiei regale, înainte ca ei să se retragă efectiv în aprilie.

Familia regală abordează strâns unită în acest an festivităţile legate celebrarea Commonwealth-ului, în faţa potenţialei crize pe care o va suscita după câteva ore difuzarea interviului-confesiune acordat soţii "Sussex" televiziunii americane, după aproape un an de la retragerea lor din monarhie, notează Agerpres.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI