Regina Elisabeta a II-a avea o avere impresionantă

9 septembrie 2022, 18:41

Potrivit Bloomberg, Regina Elisabeta a II-a a lăsat în urma sa o avere de aproximativ 400 de milioane de dolari, dintre care 160 de milioane au fost moşteniţi de la mama ei. Regina mai avea aproximativ 75 de milioane de dolari din investiţii, proprietăţi în valoare de 110 milioane de dolari, o colecţie de timbre care valora circa 75 de milioane de dolari dar şi un grajd de 10 milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Palatul Buckingham, bijuteriile coroanei regale şi colecţia de artă nu au făcut parte din averea Reginei Elisabeta, acestea fiind păstrate pentru viitoarele generaţii. Palatul Buckingham, care are 775 de camere şi o grădină de peste 160.000 de metri pătraţi, ar valora 2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Casa Regală ar însemna în jur de 57 de miliarde de dolari din economia Marii Britanii.

Averea Reginei Elisabetei a II-a a Marii Britanii a fost implicată şi în scandalul Paradise Papers, o investigaţie asupra practicilor de evitare a impozitelor pe scară largă în rândul oamenilor celebri. Jurnaliştii care au făcut în 2017 dezvălurile susţineau că Regina avea, prin Ducatul Lancaster, aproximativ zece milioane de lire sterline în active în fonduri în Insulele Cayman şi Bermuda, teritorii de peste mări ale Regatului Unit, tratate ca paradisuri fiscale.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite