Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: „Vom învinge, iar această victorie va fi a fiecăruia dintre noi”

6 aprilie 2020, 07:29

Regina Elisabeta i-a chemat pe britanici să demonstreze că sunt la fel de puternici ca generațiile din trecut.

„Împreună ne confruntăm cu această boală și vreau să vă asigur că, dacă rămânem uniți și hotărâți, atunci o vom depăși”, a spus monarhul în vârstă de 93 de ani.

„Cu toate că ne-am confruntat și cu alte provocări, aceasta este diferită. De această dată ne unim cu toate națiunile de pe glob într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuși – și acel succes va aparține fiecăruia dintre noi”.

„Doresc să le mulţumesc celor care se află în linia întâi” în serviciile de sănătate ale sistemului public NHS, „personalului care acordă îngrijire”, a subliniat regina, precum şi „tuturor acelora dintre voi care stau acasă, ajutând astfel la protejarea celor persoanelor vulnerabile”.

„Vom învinge, iar această victorie va fi a fiecăruia dintre noi”, a dat asigurări regina Elisabeta.

„Sper că, în anii care vor veni, toată lumea va fi mândră de modul în care am rezolvat această provocare”, a spus suverana britanică.

„Iar cei care vor veni după noi vor spune că britanicii din această generaţie au fost la fel de puternici ca ceilalţi”, iar „calităţile autodisciplinei, determinării binevoitoare şi camaraderiei caracterizează în continuare această ţară”, a mai spus regina Elisabeta.

Mesajul televizat, difuzat în atenţia britanicilor şi naţiunilor Commonwealthului, este al patrulea de la începutul domniei de 68 de ani a reginei Elisabeta a II-a, informează Agerpres.

Discursul a fost înregistrat la Castelul Windsor, la vest de Londra, unde regina şi soţul său, prinţul Philip, locuiesc de la 19 martie.

În vârstă de 93 şi, respectiv, 98 de ani, ei fac parte din grupul de risc. Anturajul lor a dat asigurări că ei sunt sănătoşi şi urmează directivele guvernului.

Prinţul moştenitor Charles (71 de ani) a contactat boala, dar a ieşit recent din carantină şi, de asemenea, se simte bine.

În Regatul Unit s-au înregistrat circa 42.000 de cazuri de COVID-19, devenind una dintre cele mai afectate ţări din Europa. Peste 4.300 de persoane au murit.

Celelalte trei mesaje ale reginei în timp de criză sau de doliu au avut loc în 1991 cu ocazia primului Război din Golf, în 1997 în ajunul funeraliilor prinţesei Diana şi în 2002 după decesul mamei sale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă