Regina Elisabeta a II-a, Suverana Marii Britanii, împlinește 94 de ani. Pentru prima dată, regina nu va fi omagiată cu tradiționalele salve de tun

21 aprilie 2020, 07:55

Pentru prima dată de la urcarea ei la tron, acum 68 de ani, regina Elisabeta a II-a nu va fi omagiată cu tradiționalele salve de tun. Este chiar dorinta suveranei, care a transmis că, atâta vreme cât numeroase familii britanice sunt în doliu, pentru că au pierdut pe cineva drag din cauza COVID 19, salvele de tun ar fi total nepotrivite.

Regina nu doreşte să se organizeze nimic special, nu sunt prevăzute niciun fel de evenimente publice, iar conversaţiile telefonice şi video, cu apropiaţîi, vor rămâne private.

A fost anulată și Trooping the Colour, cunoscuta ceremonie, din luna iunie, la care iau parte regimentele armatelor britanice și ale Commonwealth, o tradiție ce datează din secolul al 17-lea. Elisabeta a II a s a născut pe 21 aprilie 1926, și a urcat la tron în 1952. Este cel mai longeviv monarh din lume.

Regina a avut un an greu. Soțul ei, printul Philip, care în curând împlinește 99 de ani, a fost spitalizat de câteva ori. Sănătatea lui e precară. Dar cea mai mare lovitură pentru suverana britanică a fost decizia șocantă a nepotului Harry de a se rupe de familia regală și de a începe o viață nouă, peste Ocean, alături de Meghan și fiul lor Archie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite