Regina Elisabeta a II-a, prinții Charles, William și George apar împreună pe o monedă aniversară

31 ianuarie 2018, 21:57

Este pentru prima dată când efigiile monarhului și ale succesorilor la tron apar pe aceeași monedă. Monetăria regală a explicat că 2018 este un an important și de aceea a decis să bată moneda jubiliară cu o compoziție inedită. Regina sărbătorește 65 de ani de la urcarea pe tron, prințul Charles împlinește 70 de ani, iar George 5 ani.

„Cu cea de-a 65-a aniversare a încoronării Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, cea de-a 70-a zi de naştere a Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, cea de-a cincea zi de naştere a Alteţei sale Regale prinţul George de Cambridge şi cu nunta regală care va urma, 2018 este un an aglomerat în celebrări pentru familia regală, care devine tot mai mare”, au transmis reprezentanţii Royal Mint, citați de Agerpres.

Această serie numismatică, intitulată „The Four Generations of Royalty Collection”, include monede bătute în aur şi argint, finisate sau „proof” (monedă al cărei relief mat contrastează cu fondul lucios) şi o ediţie Brilliant Uncirculated.

Designul oficial al monedelor a fost realizat de un artist specializat în heraldică, Timothy Noad, şi include simboluri ale casei de Windsor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite