Regeneron așteaptă aprobarea autorităților americane pentru un nou tratament profilactic împotriva COVID-19

Regeneron Pharmaceuticals Inc
Regeneron Pharmaceuticals Inc
12 aprilie 2021, 19:55

REGEN-COV, o combinaţie de casirivimab şi imdevimab, i-a protejat pe membrii familiilor unor persoane infectate de acest sindrom respirator acut sever într-un procent de 72% în prima săptămână, conform concluziilor unei testări derulate de producător.

În cadrul unui test diferit, Regeneron a ajuns la concluzia că acest tratament reduce şi riscul general de apariţie a simptomelor de COVID-19 cu 31% după primele administrări, respectiv cu 76% după a treia zi de tratament.

Regeneron a încheiat o colaborare cu compania farmaceutică elveţiană Roche pentru a folosi facilitatea biotech a acesteia din San Francisco. Acolo se vor produce aproximativ 2 milioane de doze anual din medicament.

Medicamentul dispune deja de o autorizaţie de urgenţă din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente, în scopul folosirii pentru tratarea cazurilor uşoare şi moderate de COVID-19. Compania speră că rezultatele ultimelor teste va convinge FDA să extindă autorizaţia oferită pentru acest tratament.

Aceste date sugerează că REGEN-COV poate completa strategiile de vaccinare folosite pe scară largă, în special pentru persoanele aflate în categoriile de risc major de infectare„, a declarat coordonatorul programului de cercetare a tratamentelor pe bază de anticorpi monoclonali din cadrul Institutului Naţional american pentru Sănătate, Myron Cohen.

„REGEN-COV poate contribui la controlul focarelor în condiţii de risc ridicat”, la persoane nevaccinate, a mai susţinut Cohen.

În cadrul unui test separat, Regeneron a precizat că acest cocktail a redus riscul de infecţii simptomatice, a contribuit la înjumătăţirea perioadei în care pacienţii au avut simptome, reducând şi încărcătura virală a pacienţilor cu peste 90%.

„Aceste date deschid calea pentru folosirea REGEN-COV înainte ca pacienţii să devină simptomatici”, a susţinut şi Katharine Bar, profesor la Spitalul universitar al Universităţii din Pennsylvania.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite