Regele Suediei a retras titlurile regale a cinci dintre nepoții săi, pentru a face economie la bugetul țării

8 octombrie 2019, 16:48

Cei cinci nepoți ai regelui Suediei au între 1 și 5 ani și sunt fiii prințului Carl Philip și cei trei copii ai Prințesei Madeleine. Prin această decizie, micuții nu vor mai purta titlul de „Alteță” și nu vor mai primi suma anuală de la buget acordată membrilor familiei regale.

Prințesa Madeleine a comentat pe rețelele sociale că este un lucru bun, iar copiii vor putea să aleagă ce vor să facă în viață, ca persoane private.

Fredrik Wersäll, oficial al Casei Regale Suedeze: „Nu cred că această situaţie trebuie văzută ca o excludere. Este doar o procedură prin care se clarifică cine poate avea îndatoriri oficiale, nimic mai mult.”

De acum încolo, cei 5 copii își vor păstra titlurile de „Duce” sau „Ducesă”,  dar vor fi tratați ca persoane private și vor putea să-și croiască liberi drumul în viață, de exemplu ce carieră să urmeze.

Johan T Lindwall, jurnalist: „Prin acest gest Regele vrea să prevină o posibilă dezbatere despre banii daţi casei regale şi despre educaţia copiilor.”

De mai mulți ani, parlamentarii suedezi cer o reanalizare a regulilor privind monarhia, în special mărimea familiei și cheltuielile de la buget.

(w500) Casa Regal

Actuala familie regală suedeză este cea mai numeroasă din ultimul secol.

Regele Gustaf și Regina Silvia au trei copii și 7 nepoți. Dintre aceștia din urmă, doar doi mai rămân membrii deplini ai Casei Regale, copiii prințesei moștenitoare Victoria, pentru că sunt în linia directă a succesiunii la tron.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite