Regele s-a întors definitiv acasă. Ceremonii pe Aeroportul Otopeni la sosirea sicriului cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale

13 decembrie 2017, 09:18

Lacrimi, emoție și respect, într-o zi specială pentru români și România. Regele Mihai, rămas al României în ciuda vremurilor complicate, s-a întors pentru ultima dată acasă.

A fost primit cu cele mai înalte onoruri, cu emoție și rugăciuni.

Avionul militar care l-a transportat din Elveția a fost așteptat pe aeroportul din Otopeni de membrii Familiei Regale, miniștri și reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe. A fost un moment solemn, dar și emoționant, în timpul căruia Margareta, Custodele Coroanei române, a simțit nevoie să se așeze, iar celelalte fiice ale regelui nu și-au putut stăpâni lacrimile.

Ora 11.38 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale defuncte este pus în mașina mortuară. Semnal lung de trompetă. Mașina cu sicriul  este precedată de o mașină care transportă crucea. Se pleacă către Castelul Peleș pe DN1, unde Majestatea Sa defunctă va fi depus pentru alte ceremonii.

Ora 11.22 Au început ceremoniile religioase, oficiate de un sobor de preoți.

Ora 11.18 Se intonează imnul în memoria Regelui

Ora 11.08 Opt militarii ai Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazu depun sicriul cu trupul neînsuflețit pe catafalc. Sicriul este acoperit cu steagul regal.

Ora 11.05 Aeronava cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei se află pe aeroportul Otopeni. La ceremonii participa și fostul principe Nicolae, nepotul Regelui însoțit de logodnica sa Alina-Maria Binder.  Toate clopotele bisericilor, mânăstirilor, schiturilor ortodoxe din România bat în amintirea Regelui Mihai I al României.

Ora 11.00 La aeroport sunt miniștrii Afacerilor Eterne și Apărării Naționale, Teodor Meleșcanu și Mihai Fifor, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Andrei Muraru, președintele PNL, Ludovic Orban, reprezentantul Patriarhului Daniel, mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

Alături de fostul suveran, pe ultimul drum de la Geneva la București, au fost prezenți principesele Elena și Sofia și Alexander Nixon, secretarul de stat Victor Opaschi, general maior Laurian Anastasof, reprezentantul Armatei României, membri ai Casei Majestății Sale și mitropolitul Iosif, care s-au alăturat reprezentanților Familiei Regale și oficialităților venite la aeroport, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române și ostașii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazu.

____________________________

La Aeroportul Otopeni, sicriul va fi depus pe un catafalc tricolor apoi va avea loc un scurt ceremonial miliar la care publicul nu are acces.

După un semnal lung de trompetă se va intona Imnul Național și Imnul Regal.

Opt militari ai Brigăzii 30 Gardă  Mihai Viteazu vor așeza apoi sicriul în mașina mortuară. Mașina cu sicriul va fi precedată de o mașină care va transporta crucea.

Se va pleca către Castelul Peleș pe DN1, unde Majestatea Sa defunctă va fi depus pentru alte ceremonii.

După orele 19.00, la momentul trecerii cortegiului pe sub Arcul de Triumf, traficul rutier va fi restricționat pe arterele ce converg cãtre acesta, respectiv pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Mareșal Averescu, Str. A. Constantinescu, axul central pe Șos. Kiseleff, tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Aeroportul Otopeni

Un avion cu pasageri a aterizat pe Aeroportul Băneasa în loc de Otopeni

Linia Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Traficul feroviar spre şi dinspre aeroportul Otopeni a fost reluat