Regele Mihai va fi condus pe ultimul drum de mai multe capete încoronate

13 decembrie 2017, 19:31

Unul dintre cei mai cunoscuţi prieteni şi susţinători ai ţării noastre, Prinţul Charles va fi prezent la înmormântarea ultimului Rege al României. Va fi însoţit de un reprezentant al Parlamentului Britanic. Moştenitorul Coroanei Britanice are şi legături de sânge cu Regele Mihai. Majestatea Sa era văr de gradul al treilea cu mama sa, Regina Elisabeta a II-a. A fost invitat de onoare la sărbătorirea a 60 de ani de domnie a Reginei Marii Britanii, lângă care a fost aşezat la fotografia de grup. I-a legat şi prietenia: în copilărie, fiicele Regelui au petrecut multe vacanţe în Anglia.

Şi Regina Sofia a Spaniei, verişoara primară a Majestăţii Sale defuncte, va fi, sâmbătă, la funeralii împreună cu soţul său, Regele Juan Carlos. Spunea despre Regele Mihai că este vărul său preferat. I-a fost alături şi când a împlinit 90 de ani, în 2011, la aniversarea de la Bucureşti. Regina Sofia, născută în Grecia, este fiica Regelui Paul, fratele Reginei Elena a României, mama ultimului suveran al românilor. Regina Sofia a ţinut florile la nunta Regelui Mihai cu Regina Ana, de la Palatul Regal din Atena.

La înmormântare va veni şi Regele Suediei, Carl Gustaf al XVI-lea, cu soţia sa, Regina Silvia.

Din Grecia este aşteptată regina Anne-Marie, soţia Regelui Constantin al II-lea al elenilor, vărul primar al Majestăţii Sale defuncte. Unchiul său, Regele Paul al Greciei, este cel care l-a ajutat să facă nunta cu prinţesa Ana de Bourbon-Parma – o căsătorie care a legat România de mai multe familii cu sânge albastru.

La funeralii şi-au anunţat prezenţa peste o sută de personalităţi. Au confirmat, între alţii, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, Principesa Muna, mama Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, Principesele Isabelle de Lichtenstein şi Chantal a Franţei, Prinţesa Astrid a Belgiei şi soţul său, Principele Lorenz, care este şi membru al Consiliului Regal. Marele Duce Henri al Luxemburgului, Principele Leka al Albaniei, familii nobiliare din Austria şi Germania şi nu numai vor fi alături de Familia Regală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite