Regele Mihai se simte mai bine. Casa Regală nu mai vrea să facă niciun comentariu despre Nicolae. Relatare de la trimisul special la Aubonne

11 noiembrie 2017, 19:19

Presa din Elveția scrie despre Regele Mihai: se simte mai bine, a început să mănânce.

Regele Mihai este supravegheat îndeaproape de consiliera sa Constanţa Iorga, care s-a mutat de câţiva ani în Elveţia.

Regele locuieşte la Aubonne din 2006, într-o vilă închiriată. Mulți dintre locuitori nici nu știu că la ei în oraș trăiește un rege.

Tot la reşedinţa privată din Elveţia sunt încă de anul trecut și două călugăriţe ortodoxe care, alturi de infirmierele şi medicii elveţieni, îl îngrijesc pe Regele Mihai.

Majestatea sa a implinit 96 de ani pe 25 octombrie. Este de doi ani diagnosticat cu suferinţe grave, dar luptă cu boala în fiecare clipă.

La sfârșitul săptămânii trecute, starea generală a Regelui Mihai s-a agravat. „Majestatea Sa prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței”, a transmis luni Familia Regală, într-un comunicat oficial.

Duminică seara, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au revenit în Elveția, la reședința privată a Majestății Sale.

Marți, Regele Mihai a primit Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

În aceeași zi, la reședința sa a avut loc un incident, în care protagonist a fost Nicolae, nepotul Regelui, fost principe.

„În seara de marți, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția”, se arată într-un alt comunicat oficial al Familiei Regale. „Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale”, se mai arată în document.

Comunicatul a fost urmat de o serie de replici ale lui Nicolae Medforth-Mills, care a anunțat că a vrut doar să-și vadă bunicul.

Fostul principe Nicolae nu a fost acuzat de lovire după ce a încercat să intre la bunicul său. Informaţiile sunt transmise de avocatul lui, Radu Enache.

De două zile nu a mai apărut nici un comunicat oficial din partea Casei Regale pe această temă.

Camelia Csiki a vorbit cu fostul principe Nicolae care a ținut să precizeze că nu ar fi agresat pe nimeni, că nu se mai află în Elveția și că este fericit că Majestatea Sa se simte bine.

Scandalul de la Casa Regală a României a fost reflectat și în presa internațională

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite