Regele Constantin al II-lea al Greciei a sprijinit Familia Regală a României

16 ianuarie 2023, 20:33

Când Regele Mihai a fost nevoit să plece în exil, majoritatea liderilor lumii i-au întors spatele. Curtea Regală Greacă şi cea Britanică i-au rămas însă aproape.

Relaţiile de rudenie dintre Casa Regală a României și cea greacă au început în 1921, când doi dintre copiii Reginei Maria şi ai Regelui Ferdinand s-au căsătorit cu prinţi ai Greciei.

Principesa Elisabeta a României şi-a legat destinul de moştenitorul tronului, George, care a şi ajuns regele Greciei, iar Principele Moştenitor Carol al II-lea al României s-a căsătorit cu Principesa Elena a Greciei. Cei doi au fost părinţii Regelui Mihai.

Elisabeta şi George au divorţat, dar legătura dintre cele două case regale a continuat datorită mamei Regelui Mihai. Familia Regală Greacă şi-a petrecut, în anii ‘20, o parte a exilului în România. Şi acest lucru nu a fost uitat de tatăl lui Constantin al II-lea, Regele Paul al Greciei, care în 1948 a organizat la Atena nunta Regelui Mihai şi a Reginei Ana.

Camelia Csiki, jurnalist TVR: Ultimul rege al Greciei a fost apropiat al Familiei Regale a României. În 1948, a fost paj la nunta Regelui Mihai şi a Reginei Ana, alături de Regina Sofia a Spaniei. Apoi a botezat-o pe Majestatea Sa Margareta şi i-a fost şi naş la cununia cu Principele Radu.

Regele Constantin al II-lea a venit de mai multe ori în România, în vizită la vărul său. A participat şi la Nunta de Diamant, în 2008, la care au fost mai multe capete regale din Europa.

Regele Constantin al II-lea al Greciei: Viaţă lungă şi fericire împreună! Au fost alături 60 de ani, dar le doresc mulţi, mulţi ani înainte împreună şi fericire! Mă bucur că s-au întors acasă, a fost o seară minunată. Regina Spaniei şi cu mine suntem singurii care au participat şi la nunta lor din 1948.

De-a lungul a mai bine de şapte decenii, cele două familii regale s-au întâlnit mereu în Grecia, Elveţia sau în Marea Britanie, la evenimente publice sau private.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite