Regele Charles al III-lea va participa la Ziua Comemorării, primul mare eveniment public de când a devenit şef al statului

12 noiembrie 2022, 19:46

Lângă monumentul ridicat în memoria militarilor care și-au sacrificat viața în Primul și în cel de-al Doilea Război Mondial se fac ultimele pregătiri. Câțiva angajați montează garduri pentru că regele va fi în mijlocul mulțimii duminică. E marcat cu atenție fiecare loc în care vor sta regele, prințul de Wales, generalii, înalții oficiali, dar și premierul. Există reguli speciale de protocol ce trebuie respectate.

Din luna mai va simți cu adevărat greutatea coroanei, într-o ceremonie istorică.

În data de 8 septembrie, lumea s-a oprit în loc atunci când biroul de presă de la Palatul Buckingham a anunțat moartea reginei Elisabeta a II-a. Întreaga planetă a făcut atunci o ultimă reverență în fața suveranei care și-a slujit țara timp de 7 decenii. De la acel moment au trecut aproape două luni, timp în care regele Charles al III-lea s-a obișnuit deja cu noul său rol pentru care s-a pregătit întreaga viață. Acum, el duce mai departe misiunea mamei sale și își scrie propria pagină în istoria umanității.

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc aici la Catedrala Westminster. E un loc simbolic fiindcă aici au avut loc ceremonii de încoronare încă din anul 1066. În momentul în care arhiepiscopul de Canterbury îi va pune pe cap coroana, regele va avea 74 de ani. În acest fel va marca o premieră.

Istoria va consemna primele săptămâni din domnia regelui Charles al III-lea ca fiind unele marcate de instabilitate politică. După mai multe greșeli și declarații publice contradictorii, premierul Liz Truss și-a dat demisia, iar Partidul Conservator i-a oferit sprijinul lui Rishi Sunak, care a devenit astfel prim ministru. În toată această perioadă fără precedent în istoria modernă a Marii Britanii, regele a fost un simbol al stabilității.

Evenimentul din inima Londrei pentru comemorarea eroilor, primul de la moartea Reginei Elisabeta, va avea loc duminică, la ora 12.30, ora României.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite