Regele Charles al III-lea i-a salutat vineri pe cei care așteaptau nerăbdători încoronarea. Florile, element central al ceremoniilor. Aranjamentele conțin crengi din fagii plantați de Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

5 mai 2023, 20:14

Regele Charles al III-lea le-a făcut o surpriză miilor de oameni care de zile întregi așteaptă sub cerul liber marele eveniment.

Împreună cu Prințul William și cu soția acestuia, Kate, suveranul a mers să-i salute personal și să schimbe câteva cuvinte cu ei.

Momentele pline de fast de sâmbătă au adus la Londra zeci de mii de fani ai regalității, din Marea Britanie și din toată lumea.

Este cel mai important moment din viața noastră. Nu vom mai vedea o încoronare prea curând.

Știți ce? Sunt tare nerăbdătoare! Sunt ca un copil de 5 ani, care de-abia așteaptă să deschidă cadourile de Crăciun.

Sunt aici de luni. Am fost la multe evenimente regale, dar aici atmosfera e cea mai plăcută. Oamenii sunt amabili, împărțim mâncarea, avem grijă de corturile celorlalți, e extraordinar.

Totul este pregătit până în cele mai mici detalii, dar rămâne o mare necunoscută: vremea! E o preocupare chiar și pentru moștenitorul tronului.

Prințul William: Ne rugăm pentru vremea de mâine. Ne-ar trebui ceva soare, dacă se poate. Aţi auzit că a tunat?

Natura, marea pasiune a monarhului britanic, are rol de prim plan în cadrul evenimentului. Pe veșminte se vor regăsi modele florale, albine și buburuze. Aranjamentele florale vor fi bogate, dar simple, cu plante din natură.

Un loc special îl ocupă crengile din fagii plantați de Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip.

Au apărut dezbateri aprinse după zvonul potrivit căruia Kate, soția Prințului William, ar prefera o coroniță din flori de câmp, în locul diademei tradiționale purtate de obicei de prințese la evenimente de anvergură. Chestiunea a luat o asemenea amploare, încât ziariștii au întrebat serviciul de presă al cuplului princiar, care însă păstrează suspansul. Răspunsul a fost scurt: să așteptam până mâine și vom vedea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite