Regele Charles al III-lea, discurs în Parlamentul francez în care a pledat pentru consolidarea relației dintre cele două țări. Regina Camilla și Brigitte Macron au jucat ping-pong

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și Regina Camilla continuă vizita de stat în Franța. Suveranul britanic a rostit un discurs în față parlamentarilor în care a pledat pentru consolidarea relației dintre cele două țări și a vorbit despre susținerea Ucrainei în războiul declanșat de Rusia, pe care l-a numit agresiune nejustificată. Regina Camilla și Brigitte Macron au vizitat Biblioteca Națională a Franței, iar apoi au găsit timp pentru a juca tenis de masă.

21 Septembrie 2023, 19:02 (actualizat 21 Septembrie 2023, 19:04) Știrile TVR |

Regele Charles al III-lea le-a vorbit în franceză parlamentarilor despre relațiile dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Franța, despre prietenia franco-britanică și despre obiectivul comun de a lupta împotriva încălzirii climatice și protejarea mediului.

Regele Charles al III-lea: Parteneriatul nostru, construit prin experienţa comună, rămâne absolut vital, deoarece ne confruntăm impreună cu provocările acestei lumi. Pur şi simplu, Regatul Unit va fi întotdeauna unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi şi cei mai buni prieteni ai Franţei.

De la tribună Senatului, Regele Charles a reamintit că Marea britanie și Franța sprijină Kievul și poporul ucrainean.

Regele Charles al III-lea: Determinarea şi alianţa noastră sunt mai importante că niciodată. Împreună suntem alături de poporul ucrainean cu solidaritate absolută. Împreună, suntem de nezdruncinat în hotărârea noastră că Ucraina va triumfă şi că libertăţile noastre preţuite vor câștigă.

Regina Camilla a vizitat Biblioteca Națională a Franței unde a fost întâmpinată de Brigitte Macron. Împreună au lansat un premiu literar franco-britanic și au examinat primele ediții ale operelor clasice din literatură franceză « Mizerabilii » și «Asterix » .

Regina Camilla și Brigitte Macron au găsit timp să joace și tenis de masă, un moment considerat diplomatic. Brigitte Macron, îmbrăcată în roșu, Regina Camilla, în alb, iar masă de tenis de culoare albastră, reprezintă culorile steagurilor Marii Britanii și Franței.

Regele Charles a vizitat piață de flori care poartă numele mamei sale iar împreună cu Regina, Emmanuel Macron și soția să au inclus în program și lucrările de renovare de la Catedrala Notre-Dame. Mâine, cuplul regal se va află la Bordeaux.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 3°C 5°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI