Regele Charles al III-lea a găzduit o ceremonie în onoarea generației care a reconstruit Marea Britanie

16 iunie 2023, 09:13

Publicul acestei recepții de la palatul Buckingham nu a fost unul obișnuit cu asemenea evenimente. Haine pestrițe, oameni în vârstă care… nu au șofer, nici moșii, nu sunt vedete. Și totuși, unii dintre acești vârstnici au fost omagiați în zece portrete dezvelite de Regele Charles și regina Camilla. Într-unul dintre ele este și Alford Gardiner, născut în 1926 în Jamaica.

Alford Gardiner, imigrant al Generației Windrush: E foarte important mai ales pentru cei ce vin să știe că noi am ajuns aici cu ani în urmă, am muncit din greu pentru că ei să poată trăi mult mai ușor.

Alford Gardner este unul dintre imigranții caraibieni care au venit în Marea Britanie în 1948, la bordul vasului Empire Windrush – cel care a dat numele generației. După el au urmat sute de mii.

Țara distrusă de muncă nu mai avea forță de muncă și energie. Guvernul a încurajat atunci migrația masivă – ca să poată reconstrui Marea Britanie, cu atât mai mult că atunci, ca și azi, țări caraibiene îl recunosc că șef al statului pe suveranul britanic.

Laceta Alexander Reid, imigrant din generaţia Windrush: Când am ajuns aici, imediat după război, jumătate dintre clădiri erau puse la pământ, bombardate. Să vedem orașul reconstruit… e superb!

În timp, țării i-a dispărut bunăvoința pentru imigranți; Brexitul a confirmat acest lucru – și chiar generația Windrush a avut de suferit.

Anul trecut, regele Charles și prințul William și-au exprimat însă public recunoștința pentru acești oameni veniți cu sutele de mii de peste Ocean, care au pus umărul la reconstrucția de după război și au transformat cultura și societatea britanică

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite