Regele Charles al III-lea a fost în Irlanda de Nord, unde a primit condoleanțe din partea autorităților de la Belfast. El a participat și la o slujbă în memoria mamei sale

13 septembrie 2022, 15:32

Regele a fost primit și în Irlanda de Nord cu foarte multă bucurie de miile de oameni veniți să-l întâmpine.

Pentru copilul din imagini, momentul când Regele și Regina dau mâna cu el va fi memorabil. Băiatului nu i-a venit să creadă minute bune că Regele Charles al III lea tocmai a vorbit cu el.

Așa cum o cere tradiția, Regele Charles al III-lea însoțit de Regina Consoartă au ajuns în Irlanda de Nord pentru a primi condoleanțele supușilor de aici. Chiar dacă monarhul a ajuns la Belfast astăzi în acest context trist, prezența sa are o încărcătură semnificativă zilele acestea, când statutul Irlandei de Nord post-Brexit este atât de disputat.

Regele Charles al III-lea: Mama ştia exact care este semnificaţia rolului pe care ea însăşi l-a avut în unirea celor pe care istoria i-a separat şi a întins o mână pentru a face posibilă vindecarea rănilor atât de vechi.

Întâlnirea cu politicienii din Belfast a fost urmată de o slujbă religioasă la catedrala St. Anne.

Și în tot acest timp, în Scoția, zeci de mii de oameni au continuat să vină la catedrala St Giles, să se reculeagă la căpătâiul Reginei.

“Am venit să aducem un omagiu, pentru că a fost într-adevăr o femeie măreaţă”.

“Eram în oraş pentru că noi suntem studenţi la universitate aici şi înţelegem ce moment istoric incredibil trăim şi nu am vrut să-l ratăm”.

“Sunt foarte emoţionată şi abia aştept să-i povestesc bunicii mele”.

UPDATE După întâlnirea cu autoritățile de la Belfast, Regele Charles al II-lea și Regina Consoartă participă la o slujbă la Catedrala St. Anne, în memoria mamei sale.

(w500) Slujba la

Monarhul urmează să se întâlnească cu lideri politici din diferite comunităţi.

Vizita face parte dintr-un turneu în cele patru naţiuni constitutive ale Regatului Unit (Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord) pentru a primi condoleanţele acestora în urma decesului Elisabeta a II-a.

Ieri, monarhul Marii Britanii a fost primit în Parlamentul Scoției.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite