Regele Charles al III-lea și Regina Consoartă au vizitat Țara Galilor

Regele Charles în Tara Galilor
Regele Charles în Tara Galilor
16 septembrie 2022, 13:12

Douăzeci și una de salve de tun au marcat sosirea regelui Charles al III – lea și a Reginei Consoarte, Camilla, la Cardiff. Cuplul regal a participat la o slujbă oficiată în memoria Reginei Elisabeta la catedrala Llandaff.

A fost prezentă și Lizz Trust, prim-ministrul Regatului Unit.

Ovaţionaţi de-a lungul întregii rute de deplasare de la catedrală la sediul legislativului de mii de oameni, Regele și Regina Consoartă au primit condoleanțele autorităților galeze în Senedd, parlamentul de la Cardiff.

ELIN JONES, preşedintele parlamentului galez: Vă urăm bun venit, Maiestate, în parlamentul nostru, şi vă oferim sincerele noastre condoleanţe pentru decesul mamei dumneavoastră, Regina. Ştim că foarte mulţi oameni pe care îi reprezentăm sunt trişti, chiar zdruncinaţi de pierderea ei şi vă poartă pe dumneavoastră şi familia dumneavoastră în inimile şi rugăciunile lor.

Regele a fost profund mișcat de cuvintele și emoțiile exprimate de galezi. Țara Galilor are o importantă deosebită pentru noul suveran: Charles a avut, timp de cinci decenii, titlul de Prinț de Wales, preluat acum de fiul său cel mare, William.

REGELE CHARLES AL III –LEA: Sunt profund recunoscător pentru condoleanţele exprimate, care reprezintă un omagiu mişcător pentru fosta suverană, iubita mea mamă, Regina.

Suveranul a reamintit că a avut titlul de Prinț de Wales, un titlu străvechi care datează din secolul al XIII -lea. Regele a spus că William, noul prinț de Wales, are o dragoste deosebită pentru Țara Galilor.

A fost ultima etapă a turneului regal înainte de înmormântarea fostei suverane.

––––––––––––––––––––––––––––––––––

Regele Charles și Regina Consoartă participa la o slujbă de rugăciune și reflecție la catedrala Llandaff, unde s-au strâns zeci de mii de oameni care vor să-i salute.

Pe tot traseul oamenii le fac cu mâna și îi ovaționează, arătându-și susținerea față de Rege.

 

Cuplul va merge apoi la Senedd, clădirea din Cardiff care găzduiește camera de dezbatere și cele trei camere ale comitetului, unde vor primi condoleanțe și se vor întâlni cu membrii parlamentului galez.

De acolo, vor călători la Castelul Cardiff, unde Regele va avea o audiență privată cu prim-ministrul galez, Mark Drakeford, înainte de a participa la o recepție găzduită de guvernul galez.

Regele Charles al III-lea și-a luat joi o zi liberă – oboseala și emoția acestor zile și-au spus cuvântul. Nu a apărut în public, nu are nicio activitate publică, deci nu merge nici la Palatul Buckingham.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite