Regele Charles a vorbit din nou cu oamenii care au venit și de la sute de kilometri depărtare să-l vadă în Valea Zălanului. „Sper să nu ajungeți prea târziu acasă”

4 iunie 2023, 20:28

Casa din Valea Zălanului în care îşi petrecere vacanţa Regele Charles al III-lea a devenit celebră în lumea întreagă. Jurnalişti şi turişti din multe țări au venit în faţa porţii şi aşteaptă ore întregi să iasă monarhul britanic. Vor să-l salute și să-l vadă de aproape. Unii îi aud mici daruri, sub supravegherea atentă a ofiţerilor care îl păzesc pe suveran.

Mulți turiști și jurnaliști ajung în aceste zile la Valea Zălanului pentru că vor să-l întâlnească pe monarhul britanic. Dar dau emoţii gărzilor de corp, care trebuie să se asigure, cu discreție, că suveranul britanic nu este în pericol. Măsurile de stricte, deşi nu sunt neapărat la vedere.

Un grup de localnici din comuna învecinată, Micfălău, a adus în dar o prăjitură tradițională uriașă, numită „creanga de nuntă” sau „pom festiv”.

În magazinul din sat, picnicul de ieri este subiectul cel mai discutat. Oamenii o tachinează pe doamna Lenke, care l-a şi întâmpinat pe Regele Charles al III-lea şi care a fost invitată şi la picnic.

Oamenii ne arată invitaţia la picnic, pe care o vor păstra amintire.

În ciuda agitaţiei din jurul apariţiilor sale, monarhul britanic pare că se bucură de drumeţiile prin sat şi de casa simplă cu mobilier vechi şi rustic. Are acolo tot ceea ce apreciază.

Camera cu numărul 2 este cea a monarhului britanic, simplă, cu un şemineu cochet.

Regele Charles va rămâne aici până marţi, când va merge să viziteze şi satul Viscri, din județul Brașov.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite