Regele Charles a vorbit din nou cu oamenii care au venit și de la sute de kilometri depărtare să-l vadă în Valea Zălanului. "Sper să nu ajungeți prea târziu acasă"

Regele Charles a făcut duminică o nouă plimbare prin Valea Zălanului. Are poteci preferate prin pădurea micului sat din Covasna. Zeci de turişti au venit încă de dimineaţă în faţa reşedinţei sale şi au aşteptat răbdători să îl vadă pe suveran. În jurul orei 17.00, şi-a făcut apariţia, a vorbit cu oamenii și s-a arătat impresionat de faptul că unii au venit de la sute de kilometri. La final le-a mulțumit. A primit în dar un buchet de flori de câmp culese de o doamnă și s-a lăsat fotografiat.

04 Iunie 2023, 20:28 (actualizat 04 Iunie 2023, 20:35) Știrile TVR |

Casa din Valea Zălanului în care îşi petrecere vacanţa Regele Charles al III-lea a devenit celebră în lumea întreagă. Jurnalişti şi turişti din multe țări au venit în faţa porţii şi aşteaptă ore întregi să iasă monarhul britanic. Vor să-l salute și să-l vadă de aproape. Unii îi aud mici daruri, sub supravegherea atentă a ofiţerilor care îl păzesc pe suveran.

Mulți turiști și jurnaliști ajung în aceste zile la Valea Zălanului pentru că vor să-l întâlnească pe monarhul britanic. Dar dau emoţii gărzilor de corp, care trebuie să se asigure, cu discreție, că suveranul britanic nu este în pericol. Măsurile de stricte, deşi nu sunt neapărat la vedere.

Un grup de localnici din comuna învecinată, Micfălău, a adus în dar o prăjitură tradițională uriașă, numită "creanga de nuntă" sau "pom festiv".

În magazinul din sat, picnicul de ieri este subiectul cel mai discutat. Oamenii o tachinează pe doamna Lenke, care l-a şi întâmpinat pe Regele Charles al III-lea şi care a fost invitată şi la picnic.

Oamenii ne arată invitaţia la picnic, pe care o vor păstra amintire.

În ciuda agitaţiei din jurul apariţiilor sale, monarhul britanic pare că se bucură de drumeţiile prin sat şi de casa simplă cu mobilier vechi şi rustic. Are acolo tot ceea ce apreciază.

Camera cu numărul 2 este cea a monarhului britanic, simplă, cu un şemineu cochet.

Regele Charles va rămâne aici până marţi, când va merge să viziteze şi satul Viscri, din județul Brașov.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 28°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 25°C 25°C
CONSTANTA 25°C 25°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI