Regele Charles a schimbat tradiţia şi va avea alături de el, în ziua încoronării, mai mulţi monarhi

2 aprilie 2023, 20:55

Presa britanică anunţă că încoronarea Regelui Charles rupe tradiţia şi în ceea ce îi priveşte pe invitaţi. Ceremonia era până acum un eveniment ce se săvârșea între suveran și supușii săi.

Nici la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii, în urmă cu mai bine de 70 de ani, nu au participat şefii ai altor case regale.

Şeful statului Monaco a anunţat într-un interviu acordat revistei People că el și soția sa nu vor lipsi de la marele eveniment găzduit de Westminster Abbey.

Deşi majoritatea invitaţilor sunt prinţi moştenitori, Regele Charles a făcut o derogare şi va invita şi alţi regi şi regine.

Sunt așteptați să participe la încoronare şi Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei, Regii Iordaniei, Sultanul din Brunei, Sultanul din Oman, familii regale scandinave, prinți și prințese din toată lumea, apropiați ai Regelui Charles.

Alături de capetele încoronate, vor fi prezenţi şi șefii de stat din întreaga lume.

Marele absent ar putea fi Joe Biden, liderul Statelor Unite ale Americii, despre care se spune că ar avea alte angajamente în jurul datei de 6 mai, când va avea loc încoronarea, şi cel mai probabil nu va putea participa la marele eveniment.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite