Regele Charles și-a încheiat vacanța în România cu o scurtă vizită la Viscri

6 iunie 2023, 14:16

Sătenii și turiştii l-au întâmpinat pe Regele Charles cu aplauze, urale și zâmbete.

Regele a vorbit cu toți oamenii care l-au salutat, a glumit și a primit mici suveniruri. Cărți, produse tradiționale, palincă și buchete de flori.

La casa din Viscri, 150 de oameni au fost invitați la o recepție. Apropiați, reprezentanți ai ONG-urilor cu care colaborează pentru restaurarea obiectivelor de patrimoniu, dar și politicieni.

Dacian Cioloș, europarlamentar: Lucrăm împreună încă de când eram comisar european pt Agricultură, știu preocuparea regelui pentru biodiversitate, prezervarea patrimoniului. Am lucrat pe aceste proiecte la nivel european și-mi face plăcere să îl revăd și să văd că în continuare a rămas foarte legat de aceste locuri.

Nicolae Rațiu, președintele Fundației Pro Patrimoniu: Sunt două lucruri care îl interesează mult, patrimoniul și biodiversitatea.

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a fost și el prezent.

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor: Am fost invitat, mi-am dorit de foarte mult timp să îl cunosc pe Majestatea Sa. I-am adus o căldare, pentru că eu fac parte din “neamul căldărarilor”, cu steagul nostru, al romilor, steagul verde albastru tradițional. I-am făcut și o plachetă, de la rege pentru rege.

Preot Gheorghe Rasoiu: Am reușit să dau mâna cu dumnealui, i-am făcut și un dar de suflet, o icoană cu sfânta mahramă, cu chipul Mântuitorului.

Contele Tibor Kalnoky, prieten al Regelui Charles, a vorbit despre importantă vizitei în România.

Contele Tibor Kalnoky, prietenul Regelui Charles: Întâlnirile personale ale Majestății Sale cu oameni din partea locului și turiștii au fost extrem de primitoare și călduroase.

Caroline Fernolend, președinte Asociația Mihai Eminescu Trust din România: A fost o zi cu mari emoții pentru noi toți. Majestatea Sa a fost foarte mulțumit ce mare a fost impactul vizitei asupra dezvoltării turismului rural.

Virginia Dolcoș, director pensiune: În această minivacanță de 1 iunie și Rusalii, a fost Viscri practic inundat de turiști. Când au auzit că e în România, au dat năvală în sat.

După vizita de la Viscri, monarhul britanic s-a întors în Anglia.

––––––––––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE Regele Charles a plecat de la Viscri spre Târgu Mureș, de unde va lua avionul spre Marea Britanie. Vacanța sa a luat sfârșit.

 

Camelia Csiki relatează: Regele Charles s-a întâlnit cu localnicii din Viscri, circa 150 de localnici l-au așteptat cu preparate tradiționale din zonă și cu preferatele sale produse, dulceața de rubarbă și prăjitura de rubarbă. Va rămâne alături de localnici și va gusta produsele tradiționale. A sosit și corul satului.

În această dimineață s-a întâlnit, la o recepție, cu mai multe persoane cu care a colaborat pe când era Principe de Walles, reprezentanți ai unor ong-uri din România și din Marea Britanie.

Viscri este primul loc unde Charles și-a cumpărat, prin fundația sa, o căsuță, este vorba de „căsuța albastră cu ferestre verzi”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite