Regele și Regina, primii spectatori la Teatrul Național din Haga, redeschis în faza întâi de relaxare a restricțiilor. Mesaj pentru susținerea artiștilor

5 iunie 2020, 09:08

Regele Willem Alexander și Regina Maxima au ieșit la spectacol în prima seară când aceste evenimente au fost reluate în Olanda. Au fost la Teatrul Național din Haga, care a avut prima reprezentație după două luni și jumătate.

Regele Willem-Alexander: „Cred că mai sunt încă mulţi oameni care se tem să iasă din casă. Este motivul pentru care am venit aici, să le arătăm că nu trebuie să fie speriaţi„.

În program au fost două piese. Un spectacol este scris și jucat de actrița Romana Vrede, „Declarație de dragoste”. Este un text inspirat și de actuala criză sanitară, dar adresat celor din sală.

Regele și Regina s-au numărat printre cei 30 de spectatori care au avut permisiunea să intre în sală în această primă fază de relaxare a activității instituțiilor culturale.

Regele Willem-Alexander: „Ar fi minunat dacă toată Olanda ar susţine arta spectacolelor. Sper ca limita de spectatori să crescă curând la 100 şi, în cel mai scurt timp, să avem din nou teatre pline„.

Totul depinde de curba infectărilor. Deocamdată, autoritățile au redeschis teatre, săli de concerte, baruri și restaurante, dar cu număr limitat de clienți și cu păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite