Regatul Unit al Marii Britanii va extinde spectrul sancțiunilor care pot fi adoptate în cazul Rusiei

Londra Marea Britanie
Londra Marea Britanie
30 ianuarie 2022, 12:35

Ceea ce ne permite noua legislaţie este să lovim o varietate mult mai mare de ţinte„, a declarat Truss pentru Sky News, citată de Agerpres.

Orice companie de interes pentru Kremlin şi regimul din Rusia va putea fi vizată, aşa că nu va mai exista loc în care să se ascundă oligarhii lui Putin, companiile ruse implicate în susţinerea statului rus„, a adăugat ea.

O primă informație în acest sens a apărut încă de sâmbătă.

Într-un articol de opinie publicat vineri în CityAm, unul dintre cotidienele apreciate de puternica industrie financiară britanică, Tom Tugendhat, preşedintele Comisiei pentru Afaceri externe a Parlamentului de la Londra, a subliniat că ameninţarea rusă vine nu doar doar de la „tancuri”, ci şi „de la banii gheaţă”.

„În timp ce Moscova îşi arată muşchii în Ucraina, banii ruseşti încă ne otrăvesc ţara”, a subliniat el, considerând că fondurile plasate în „conturi şi proprietăţi la Londra sunt folosite pentru a submina securitatea Regatului Unit”. El a reamintit de moartea fostului agent rus Alexander Litvinenko, otrăvit cu poloniu în 2006, la Londra, după ce a denunţat corupţia şi presupusele legături ale serviciilor de informaţii ruse cu crima organizată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite