Refuzul unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social, de acum înainte

23 iulie 2018, 21:39

În Neamţ, luna trecută, aproape şase mii de oameni au încasat ajutor social.

Părerile sunt împărţite, mai ales printre cei care au nevoie de forţă de muncă.

Cererea nu se întâlneşte cu oferta. Şi tocmai asta vor autorităţile să evite de acum înainte. Legea prin care ajutorul social încetează imediat ce o persoană spune NU unei oferte de angajare produce în curând efecte.

MODIFICĂRILE LEGII 416/2001

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.”

De acum înainte cei care pierd ajutorul social au dreptul să depună o nouă cerere abia peste un an. Oricum, cine primeşte bani de la stat trebuie să lucreze în folosul comunităţii. Astfel de obligaţii, spun oficialii, le vor tăia elanul celor care doar bifează prezenţa la târgurile de locuri de muncă, fără nici cel mai mic interes de a se angaja.

Datele de la Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială arată în luna iunie aproape 200.000 de români au încasat ajutor social. Statul le-a plătit acestor oameni aproape 54 de milioane de lei. Cei mai mulţi beneficiari de venit minim garantat provin din judeţele Dolj, Bacău, Buzău şi Teleorman.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite