Refuzul unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social, de acum înainte

Adio huzur pe banii statului. De acum înainte refuzul unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social. Scrie negru pe alb în modificările aduse Legii asistaţilor social. Actul normativ a fost promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. În plus, retragerea ajutorului financiar vine la primul refuz al unei oferte de angajare, nu la al treilea, cum era până acum.

23 Iulie 2018, 21:39 (actualizat 23 Iulie 2018, 21:44) Știrile TVR |
Refuzi să muncești, pierzi ajutorul social
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În Neamţ, luna trecută, aproape şase mii de oameni au încasat ajutor social.

Părerile sunt împărţite, mai ales printre cei care au nevoie de forţă de muncă.

Cererea nu se întâlneşte cu oferta. Şi tocmai asta vor autorităţile să evite de acum înainte. Legea prin care ajutorul social încetează imediat ce o persoană spune NU unei oferte de angajare produce în curând efecte.

MODIFICĂRILE LEGII 416/2001

"Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social."

De acum înainte cei care pierd ajutorul social au dreptul să depună o nouă cerere abia peste un an. Oricum, cine primeşte bani de la stat trebuie să lucreze în folosul comunităţii. Astfel de obligaţii, spun oficialii, le vor tăia elanul celor care doar bifează prezenţa la târgurile de locuri de muncă, fără nici cel mai mic interes de a se angaja.

Datele de la Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială arată în luna iunie aproape 200.000 de români au încasat ajutor social. Statul le-a plătit acestor oameni aproape 54 de milioane de lei. Cei mai mulţi beneficiari de venit minim garantat provin din judeţele Dolj, Bacău, Buzău şi Teleorman.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI