Refugiatele ucrainene care sosesc în vama Nădlac 2, prevenite în legătură cu traficul de carne vie

18 martie 2022, 08:09

Prin vămile din vestul țării trec mai ales mame însoțite de copii, dar și adolescente. Sunt categoriile cele mai vulnerabile privind traficul de persoane. Femeile ucrainence sunt și mai expuse pentru că au fugit din calea războiului doar cu strictul necesar.

Sunt mai multe metode prin care traficanții încearcă să te ademenească, încearcă să te momească cu diverse cadouri, cu diverse sume de bani, astfel încât să te fidelizeze și într-un fel să devii dependență de el, de traficant, a explicat un polițist.

Polițiștii au împărțit pliante cu măsurile preventive în limba ucraineană, dar și numere de telefon care pot fi apelate în caz de urgență.

Am discutat cu femeile din Ucraina despre cum se pot proteja împotriva pericolului traficului de persoane și cui pot cere ajutor în situația în care s-ar află într-o situație de vulnerabilitate, a spus Livia Pescar, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Refugiații au primit broșuri și pentru copii, în care sunt explicate, pe înțelesul celor mici, realitățile războiului.

Sunt niște povești terapeutice care le folosim și pentru cei care rămân în România sau care sunt în tranzit și care se numesc „Și eroii plâng”. E și o carte de colorat, și o poveste, a explicat Ana Maria Hordun, reprezentant al Agenţiei naţionale împotriva traficului de persoane, Timişoara.

Acțiunile de prevenție împotriva traficului de carne vie vor continua atât în vamă, cât și în centrele din vestul țării, care adăpostesc refugiați ucraineni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite