Refugiații așteaptă peste 15 ore să intre în România. Cozi și la ieșirea din țară spre Ungaria

9 martie 2022, 15:26

Este aglomeraţie în vămile din Vestul ţării, la ieşirea din România. De seara trecută se aşteaptă şi câteva ore la trecerea frontierei în Ungaria. Sunt foarte mulţi refugiaţi ucraineni care vor să ajungă în Vestul Europei, iar autorităţile maghiare au înăsprit controalele. Cei care n-au paşapoarte biometrice sunt verificaţi suplimentar, ceea ce creşte timpul de aşteptare.

La Vama Borş, în judeţul Bihor, oamenii care vor să treacă granița așteaptă în medie peste două ore. Obosiţi şi speriaţi de ceea ce li se întâmplă, refugiaţii ucraineni s-au conformat și au aşteptat liniștiți în coloana de maşini.

Numărul polițiștilor de frontiera de la Borș și Vârșand a fost suplimentat, însă controalele se fac împreună cu autoritățile ungare. Acestea au început de ieri să facă verificări amănunțite suplimentare în cazul cetățenilor care nu au pașapoarte biometrice. Din cauza aglomeraţiei, mulţi români care locuiesc în Ungaria, dar și turiştii aflaţi în tranzit, au fost nemulțumiți.

Autorităţile de frontiera ungară au informat Poliţia de Frontieră Română că derularea formalităţilor de control la intrarea pe teritoriul Ungariei pentru cetăţenii ucraineni care nu sunt posesori de paşapoarte biometrice necesită verificări suplimentare amănunţite. Aceste măsuri dispuse de partea maghiară vor determina creşteri ale timpului alocat fiecărei persoane pentru control.

La Petea și Urziceni, în judeţul Satu Mare, timpul de așteptare era de 120 de minute. La Nădlac 2, în Arad, cei care au ieşit din țară azi noapte au așteptat și 3 ore. Nu e pentru prima dată când sunt probleme la graniţa cu Ungaria. În 2 martie, autorităţile maghiare au interzis brusc trecerea refugiaților care nu aveau pașapoarte biometrice. În aceeaşi seară, restricțiile au fost ridicate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite