300 de refugiați ucraineni au fost cazați la Buzău. „Nu ştim de ce ni se întâmplă asta. Suntem oameni paşnici, iubim pe toată lumea, vrem să trăim şi să muncim”

9 martie 2022, 16:03

Garnitura de tren a plecat din gara din Iași cu peste 1200 de refugiați. Seara trecută, trenul a oprit pentru o jumătate de oră în gara din Buzău, unde au coborât o parte din călători. Cu copiii de mână, cu bagajele în alta, mame și bunici au fost așteptați pe peron și duși la adăpost.

În mulțime era și Olga, cu cei trei copii și cățelul familiei. Vin din Odesa. Sunetele bombelor și rachetelor, al sirenelor le-a rămas în memorie.

Pompieri și jandarmi au mers la gară să-i conducă pe cetățenii ucraineni în sala sporturilor din Buzău, unde au primit sandvișuri calde și apă.

Irina și fiica ei Katia care tocmai a împlinit 10 ani locuiau în Nikolaev. Ochii femeii se umplu de lacrimi când vorbește despre părinții și fratele ei pe care i-a lăsat în pivnița casei: „Nu ştim de ce ni se întâmplă asta. Suntem oameni paşnici, iubim pe toată lumea, vrem să trăim şi să muncim. Vrem să trăim.”

Frica i-a făcut și pe mulți din Odesa să fugă cât mai departe de casele lor. Bubuiturile erau din ce în ce mai dese.

Refugiații ucraineni vor fi cazați în hoteluri și pensiuni din orașul Buzău și stațiunea Sărata Monteoru. Autoritățile au pregătit și internatele unor licee pentru alți refugiați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă