Refugiați marini. Un cuplu de lei de mare va fi relocat din Harkov la delfinariul din Constanța

26 februarie 2023, 20:44

Aceste imagini, cu leul de mare Serj, au fost filmate în Harkov, pe vremea când în orașul ucrainean domnea pacea. Mamiferul, în vârstă de 7 ani și cu o greutate de 150 de kilograme, era vedeta delfinariului de acolo, alături de partenera sa, Allia. Ambii știu să execute cu grație diferite acrobații și chiar să joace fotbal.

Izbucnirea războiului a făcut ca toate animalele sălbatice aflate la Harkov în grădina zoologică și delfinariu să fie relocate de urgență. Mamiferele marine au ajuns la Odesa. Ucrainenii au formulat o adresă oficială către autoritățile din Constanța, iar demersurile au început deja.

Iulian Călin, directorul Delfinariului Constanța: Au spus la început de un mamifer, un leu de mare sud-american. Pe urmă ne-au spus c-ar fi două, să venim și cu femela lui, pentru a avea liniște și pentru a fi mult mai bine integrat, pentru a-i fi mai ușor transferul.

Elena Komogorova, dresor: Voi dispuneți de bazine mari și spațioase pentru animalele noastre. Sunt condiții perfecte pentru acest cuplu de mamifere.

În prezent, la delfinariul de la Constanța se află șapte mamifere marine, aduse din Ucraina: patru delfini și trei lei de mare. Ele au fost însoțite de antrenorii lor, care de atunci au rămas aici.

Pentru transportarea în siguranță a celor doi lei de mare, până la Constanța, va fi nevoie de crearea unui coridor rutier între Odesa și Isaccea. Pentru care va fi nevoie și de acordul Federației Ruse. În România, alături de mamifere va ajunge o întreagă echipă, formată din antrenori, psihologi, nutriționiști și veterinari. Odată ajunși la Constanța, Serj și Allia vor sta în carantină 30 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite