Refugiați cazați în căminele Universităţii de Petrol și Gaze. ”Sperăm ca oamenii să iasă în stradă, în special cei din Rusia, ca să oprească acest război”

2 martie 2022, 14:04

Liza este din Odesa și a venit în România cu fiica ei. Vor sa ajungă în Grecia, să se adăpostească la rude.

Soţul meu este pe un vas pentru moment. Familia lui este în Grecia. În schimb, a mea a rămas în Ucraina.  Pentru moment sunt în siguranță. Sperăm ca oamenii să iasă în stradă, în special cei din Rusia, ca să oprească acest război.

Refugiații care au ajuns la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti sunt liniștiți acum. Retrăiesc însă momentele dinainte de fuga din țară bombardată de ruși.

Constantinos Damianedis, student la medicina, refugiat: Eram cu logodnica mea. Mi-a fost mai frică pentru ea. Dacă nu era cu mine, rămâneam acolo. Am lăsat apartamentul, totul în urmă. Trebuie să mă întorc acolo, sper să fie cât de curând.

Refugiat:  Nu mai ştiu ce se întâmplă în Ucraina pentru că am fugit de acolo. În rest, suntem bine! Vă mulţumim, români! Trăiască Ucraina!

30 de refugiați, între care si 5 copii, au fost aduși de autorități la căminele studențești ale universității din Ploiesti. Aici au toate condițiile.

Dinu Florinel rector, Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti: Acele camere sunt organizate in sistem hotelier – aer condiționat, televizor, frigider, wifi.  Aa trebuit sa ne reorganizam la nivel de universitate, să punem studenții noștri în așa fel încât să eliberam un cămin.

Din cele 50 de camere pe care universitatea le-a pus la dispoziția refugiaților, 20 sunt rezervate pentru Crucea Roșie Internațională, iar 10 Clubului Petrolul Ploiesti, unde vor fi cazați juniorii de la Dinamo Kiev.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite