Refugees.ro, rețeaua faptelor bune creată de un tânăr român

7 martie 2022, 07:41

Dacă la început platforma a fost folosită în principal din România, în ultimele zile cei mai mulți utilizatori au accesat-o direct din Ucraina, pentru a ști unde găsesc sprijin, dacă pleacă din țară.

Alexandru Panait, creatorul reţelei: Traficul din România a început să scadă cum era normal, la început a fost un val de trafic pentru că oamenii au accesat platforma fie din curiozitate fie din dorința de a ajuta. Traficul din Ucraina a început să crească ceea ce înseamnă că scopul nostru a fost atins. Vor urma mai multe tipuri de parteneriate prin care să reușim să facem platforma și mai cunoscută.

Cei care vor să ajute, pot completa cererea prin care devin voluntari. Cei cei oferă masă, cazare ori transport refugiaților pot să înregistreze ajutorul pe pagina refugees.ro, astfel încât ucrainenii care au nevoie de sprijin să acceseze ușor informația pe care o caută.

Alexandru Panait, creatorul reţelei: În momentul în care cineva accesează refugees.ro, primul lucru pe care îl vede este harta cu oferte de la oameni. Dacă persoana este refugiat, poate să selecteze limba și să navigheze pe site ca să vadă ce oferte există de la persoanele din diferite țări în special din România.

Alexandru spune că platforma va fi dezvoltată, astfel încât să faciliteze donații, iar banii să fie redirecționati către ONG-urile implicate în problema refugiaților. Siteul refugees.ro pune la dispoziție și un call center în limbile română și ucraineană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite