Reforma pensiilor speciale mai așteaptă. Surse: Se încearcă o renegociere cu oficialii de la Bruxelles

3 aprilie 2023, 19:31

Pe motiv că, în momentul de față, se așteaptă noi observații din partea Comisiei Europene pentru noile modificări operate la prima cameră decizională pe acest pachet de legi, liderii Coaliției au adoptat o strategie, am putea spune, de temporizare, deja aplicată atunci când s-a pus problema adoptării unui alt angajament pe PNRR, Legea avertizorilor de integritate.

Potrivit surselor noastre, în următoarele două săptămâni nu vom avea nicio dezbatere pe această temă la camera decizională, Camera Deputaților, tocmai pentru a se aștepta aceste observații ale Comisiei Europene.

Dar, potrivit surselor noastre, se încearcă o renegociere cu oficialii de la Bruxelles a acestui angajament, astfel încât problema pensiilor speciale să fie amânată și tranșată separat, tocmai în toamna acestui an.

Începând cu luna septembrie, mergând pe acel principiu al plăților parțiale, astfel încât acest jalon să fie decuplat de restul cerințelor necesare pentru ca țara noastră să primească tranșa trei din acest program de reziliență.

Potrivit acelorași surse, se joacă la temporizare. Ne așteptăm ca, în perioada următoare, cei de la Comisia Europeană, să remită la oficialilor de la București noi observații.

Potrivit tuturor simulărilor efectuate, noile modificări nu fac decât să reducă câteva sute de lei, mai ales la pensiile speciale în cuantum de peste 10 mii de lei. Iar în aceste condiții, acea reducere a cheltuielilor pe pensiile până în 2060 nu poate fi realizată prin aceste noi artificii realizate de către liderii Coaliției pe acest pachet de legi privind pensiile speciale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite