Reforma pensiilor din Franța stârnește nemulțumiri. Avocații au ieșit în stradă

După medici și piloți, a venit rândul avocaților francezi să iasă în stradă, în semn de protest față de anunțată reformă a pensiilor. Ei sunt nemulțumiți de modul în care se li se va calcula pensia, dar și de valoarea contribuțiilor care vor trebui plătite până la atingerea vârstei de pensionare. Despre protestele din Paris, în relatarea corespondentului nostru Mihaela Antoche.

18 Septembrie 2019, 10:19 (actualizat 18 Septembrie 2019, 10:23) Știrile TVR |

Guvernul Franței vrea să schimbe din temelii modul în care se vor calcula pensiile. Se are în vedere o baza care să plece de la valoarea unui punct de pensie, eliminarea unor privilegii de care beneficiau până acum unele categorii profesionale și creșterea treptată a vârstei de pensionare.

Planul de reforma propus de Guvern se lovește însă de proteste și critici.

Situația avocaților, medicilor sau piloților de linie, meserii asociate profesiilor liberale, nu este singulară. Mulți cred că vor plăti contribuții mai mari care nu se vor regăsi, la final, în cuatumul pensiilor sau ca vor pierde din bani prin neplata unor sporuri.

Primii care au deschis seria protestelor fața de anunțata reforma a pensiilor au fost sindicaliștii din cadrul regiei pariziene de transport în comun, care au paralizat circulația la începutul săptămânii.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 15°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 12°C 19°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI