Reformă în armata germană după ce au fost descoperiți simpatizanți de extremă dreapta în această instituție

11 mai 2017, 09:39

Ministrul german al Apărării a prezentat în Parlament câteva linii generale ale planului de reformă profundă a armatei după ce au fost descoperiți simpatizanți de extremă dreapta în această instituție. Procesul vizează toate eșaloanele de comandă și militarii simpli.

Este vizată o regândire a  funcțiilor de conducere, a măsurilor disciplinare, a educației politice a militarilor, dar și clarificarea unui set de reguli care guvernează de 35 de ani  modul  în care armata germană tratează tradițiile militare.

Conducerea armatei a anunțat recent inspecții în toate cazarmile, după ce s-au descoperit simboluri naziste în două dintre ele.

În ultimele săptămâni, Bundeswehrul și ministerul Apărării se află în mijlocul unui scandal de proporții după ce un ofițer de 28 de ani care se află la o bază din Franța a fost arestat. El a fost suspectat că plănuia asasinarea unor personalități de stânga sau a unor străini dându-se drept refugiat sirian.

Parchetul antiterorit german a anunțat arestarea altor doi suspecți, care dețineau liste de așa numite ținte potențiale, personalități reponsabile, în opinia lor, de eșecul politicii de imigrație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite