Referendumul pentru redefinirea familiei. Mulți cetățeni nu știu la ce se referă întrebarea de pe buletine

27 septembrie 2018, 17:04

Eu pentru ce votez? Pare să fie întrebarea care îi macină pe tot mai mulți români în aceste zile. Asta pentru că, oficial, legat de referendum nu se derulează o campanie de informare.

Romanița Iordache, vicepreședintele asociației ACCEPT: „Guvernul și-a părăsit zona de neutralitate și de imparțialitate trecând de partea Coaliției pentru Familie (…) și a prelungit în mod abuziv perioada de votare de la una la două zile.  (…) Referendumul acesta care ne costă spre 40 de milioane de euro este o precizare care este inutilă”.

Coaliția pentru Familie, organizația care s-a ocupat de strângerea semnăturilor pentru referendum, acuză mass-media și celelalte ONG-uri de boicot.

Și la întâlnirea cu junaliștii au fost tensiuni. Reprezentantul unei publicații a fost scos din sală.

Ana Corina Sacrieru, avocat al asociației Coaliția pentru Familie: „Acest boicot permanent, instituționalizat, minuțios realizat, nu face decât să pună o presiune asupra cetățeanului român (…) Scopul referendumului este acela ca fiecare cetățean al acestei țări să vină și să spună ceea ce el consideră”.

Miercuri, la Bruxelles, premierul Viorica Dancilă anunța în fața socialiștilor și democraților europeni că PSD nu va face campanie pentru influențarea votului la referendumul pentru modificarea Constituției.

Liviu Dragnea, șeful său de partid, a precizat că PSD va începe, în schimb, o acțiune de informare a populației. „Sunt oameni care n-au înțeles – întrebarea care este pusă pe buletinul de vot este destul de neclară și trebuie să-i ajutăm pe oameni să voteze în cunoștință de cauză”, a declarat Liviu Dragnea.

Pentru ca referendumul să fie validat, în zilele de 6 și 7 octombri, ar trebui să meargă la vot 5,7 milioane de persoane.

Întrebarea de pe buletine va fi: ”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite