REFERENDUM NAȚIONAL 2018. În Caraș-Severin, un bărbat a venit la vot cu un pistol. Dosar penal la Cluj

6 octombrie 2018, 07:32

ACTUALIZARE Telejurnal ora 20.00 În județul Cluj este anchetă penală, după ce o femeie din Huedin cu probleme psihice a fost ajutată să voteze de un membru al Biroului Electoral. Iar la ieşirea din secţie, alegătoarea ar fi primit şi bani chiar de la primar. Observatorul secției a anunțat totul la 112.

ACTUALIZARE Telejurnal 14.00 Un incident grav a avut loc în Caraş-Severin! Acolo, un bărbat a venit în secţia de votare cu un pistol.

Bărbatul dorea să intre în secție când polițiștii au observat că are pistolul asupra sa. Mai mult, bărbatul era și în stare de ebrietate.

El a fost împiedicat să între în secția de vot.

În urma verificărilor, s-a stabilit că era vorba de un pistol cu bile, pe care bărbatul îl deținea în mod legal.

Posesorul s-a ales cu dosar penal.

În Timișoara, de la mai multe secții de votare membrii unor partide politice au plecat. Este vorba despre 11 persoane. 7 s-au întors la secțiile de votare, 4 nu. Cei 4 riscă să fie sancționați de Biroul Electoral Județean cu amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

La aeroport, unde este o secție de votare, cineva a scris cu graffiti mesaje despre referendum pe pereții exteriori. Mesajele au fost șterse, iar procesul de votare a continuat.

ACTUALIZARE Ediție specială 12.00 Prezența este modestă în județele Moldovei. Cel mai bun procent a fost înregistrat în județul Neamț, unde până la ora 10.00 votaseră 1,21% din cei care au acest drept.

Primele ore de la deschiderea secțiilor au trecut fără incidente majore.

În Bârlad, o secție a fost deschisă după 50 de minute, pentru că președintele secției s-a trezit târziu. În Hârlău, președintele unei secții a fost înlocuit pentru că ar fi venit sub influența băuturilor alcoolice.

La Iași au mers la vot sute de pelerini care se pregătesc pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Oamenii au sosit cu autocarele din toate colțurile țării. Ei susțin că au venit cu o săptămână mai devreme pentru că săptămâna viitoare este hramul și au vrut să evite aglomerația.

ACTUALIZARE Ediție specială 07.00 În Oltenia, peste 2 milioane de oameni sunt aşteptaţi la urne.

În judeţul Olt, alegătorii vor vota de două ori – o dată pentru referendumul naţional şi a doua oară pentru schimbarea denumirii județului. Aici sunt așteptați la urne 370 de mii de cetățeni cu drept de vot, a precizat de la Craiova Oana Danciu, pentru prima Ediție specială a zilei.

Sunt 350 de secții de votare, iar la referendumul local oltenii vor trebui să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteți de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanați județului Olt?”.

În județul Cluj sunt 656 de secții de vot amenajate în școli, grădinițe și licee. În municipiul Cluj-Napoca sunt 181.

Fiecare secție a primit câte 5 ștampile, iar în total au fost printate peste 669 de mii de buletine de vot.

O mie de polițiști și jandarmi vor asigura ordinea și paza în cele două zile de referendum.

În Timiș au fost deschise pentru acest referendum 600 de secții de votare. Sunt așteptați la vot peste 620 de mii de alegători.

În județul Arad au fost amplasate 437 de secții de votare. Urmează să voteze aici, astăzi și mâine, peste 390 de mii de alegători.

În județul Caraș-Severin, autoritățile au deschis 386 de secții de votare și sunt așteptați să voteze 268 de mii de cetățeni cu drept de vot.

În Hunedoara au fost deschise 524 de secții de vot și sunt așteptați la urne 389 de mii de cetățeni.

Peste 480 de mii de mureșeni pot să își exercite dreptul la vot în cele 568 de secții de vot amenajate. Județului Mureș i-au fost alocate 528.074 de buletine de vot, cu 10% mai multe decât numărul alegătorilor, conform legii.

Prefectura a precizat că 23 de persoane au cerut să fie schimbate din calitatea de președinți ai secțiilor de votare. Președintele Tribunalului județean a luat măsurile necesare pentru înlocuirea lor.

În cadrul Spitalului clinic județean de urgență Tîrgu Mureș au depus cerere pentru urna specială aproximativ 160 de persoane.

Paza și protecția la secțiile de votare din județ este asigurată de 462 de polițiști și 370 de jandarmi. Peste 400 de polițiști se află în stradă, iar 200 de pompieri sunt pregătiți să intervină în caz de urgență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite