Referendum local în sectorul 4 privind proiectul stației de distrugere a deșeurilor municipale

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a decis demararea procedurilor pentru organizarea unui referendum local în Sectorul 4 privind construcția stației de distrugere a deșeurilor municipale, anunță Primăria Sectorului 4, într-un comunicat de presă.

29 August 2019, 15:02 (actualizat 29 August 2019, 15:06) Știrile TVR |
Groapa de gunoi / FOTO: GABRIEL PETRESCU (C) Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Decizia referendumului a venit ca urmare a adoptării de către Consiliul General al Municipiului București a hotărârii privind construcția în Sectorul 4 a stației de distrugere a deșeurilor municipale.

Primăria sectorului 4 a precizat, într-un comunicat, că susține toate investițiile publice de anvergură, mai ales cele derulate cu bani europeni, însă subliniază că cetățenii sunt cei care trebuie să decidă.

Cconstrucția stației de distrugere a deșeurilor municipale este un proiect în valoare totală de 600 de milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Primarul Daniel Băluță a hotărât demararea procedurilor necesare pentru organizarea unui referendum local în Sectorul 4 privind acest subiect:  Decizia e numai a oamenilor! Da, trebuie să punem în aplicare directivele europene în privința managementului deșeurilor. Da, municipalitatea trebuie să caute soluții tehnice pentru a gestiona în mod corect acest aspect deosebit de important pentru sănătatea familiilor noastre. Da, investițiile în acest domeniu sunt obligatorii! Dincolo de toate acestea însă, oamenii sunt cei care trebuie să decidă în cunoștință de cauză ce este bine pentru ei. De aceea, în cursul lunii septembrie, voi începe procedurile pentru declanșarea unui referendum local în urma căruia comunitatea noastră să decidă în privința amenajării în Sectorul 4 a stației de distrugere a deșeurilor ce nu pot fi valorificate. De asemenea, voi solicita Consiliului Județean Ilfov să declanșeze același fel de procedură și în localitățile învecinate cu Sectorul 4: Jilava, Berceni și Popești Leordeni, pentru că orice se întâmplă la noi, este important și pentru ei, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 27°C 25°C
CONSTANTA 18°C 24°C
CRAIOVA 29°C 30°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI