Referendum în regiunile Lombardia și Veneto din Italia, pentru mai multă autonomie

Italienii din regiunile Lombardia şi Veneto merg astăzi la urne pentru a spune dacă vor o mai mare autonomie faţă de Roma. Prin acest referendum, liderii regionali vor mai multă libertate în administrarea propriilor resurse şi finanţe. Votul se desfășoară în intervalul orar 7.00 - 23.00, ora locală, și, potrivit sondajelor, tabăra care doreşte autonomie sporită conduce detaşat.

22 Octombrie 2017, 14:06 (actualizat 22 Octombrie 2017, 14:34) Știrile TVR |

11 milioane de alegători sunt așteptaţi la urne în regiunile Lombardia și Veneto, care adună un sfert din populaţia Italiei ți sunt printre cele mai bogate din peninsulă.

''Doriţi ca regiunea voastră să dispună de forme suplimentare şi condiţii particulare de autonomie ?'', este întrebarea la care alegătorii sunt chemaţi să răspundă.

Lombardia şi Veneto cotizează, anual, la bugetul de stat, peste 50 de miliarde de euro şi împreună generează aproape o treime din PIB.

Pe fondul situației din Catalonia, liderii regionali italieni insistă că votul de astăzi nu este sub nicio formă expresia unei dorințe de secesiune.

Scrutinul consultativ este organizat la iniţiativa preşedinţilor regiunilor Lombardia, Roberto Maroni, şi Veneto, Luca Zaia, amândoi membri ai Ligii Nordului (extrema dreaptă).

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI