Referendum în Elveţia, rezultate parţiale. 60% dintre votanţi, de acord cu măsurile pentru oprirea răspândirii coronavirusului

Elvețienii sunt primii europeni care decid într-un referendum asupra răspunsului guvernamental la pandemia de COVID 19. Potrivit primelor rezultate parțiale, 60% dintre participații la vot sunt de acord cu măsurile excepționale decise de guvern și aprobate de parlament pentru a opri răspândirea virusului. Elveția este una dintre țările cu cea mai scăzută rată a vaccinării.

28 Noiembrie 2021, 19:26 Știrile TVR |

Legea, adoptată deja, prevede acordarea unui ajutor financiar persoanelor afectate de COVID 19, dar și restricții. Celor care doresc să intre în restaurante, baruri sau la diverse evenimente li se va cere să prezinte dovada vaccinării, a vindecării după COVID 19 sau un test negativ valabil.

Guvernul a evitat introducerea de restricții mai mari, dar vineri a impus restricții de deplasare pentru a se evita răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Restricţiile impuse vieţii publice pentru a combate infecţia a declanșat o vie opoziție în Elveția, ceea ce a dus la necesitatea organizării unui referendum potrivit regulilor democrației directe.

Și asta, chiar dacă numărul infectărilor a ajuns la un nivel considerat critic de către guvern.

Concomitent cu acest referendum au fost organizate două consultări populare: una privind susținerea asistentelor medicale și una privind alegerea judecătorilor federali prin tragere la vot dintr-un grup mai mare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI