Referendum, la TVR INFO | Se vor descurca europenii fără gazul rusesc?

Mihai Rădulescu
Mihai Rădulescu
3 octombrie 2022, 19:41

Europa se află în fața uneia dintre cele mai dure încercări din istoria sa: prima iarna fără gazul rusesc, de care depindea în proporție de 40% înainte de invazia Rusiei din Ucraina.

Războiul a dus deja prețurile la energie și gaze la niveluri de neimaginat acum un an, în timp ce livrările Gazprom, reduse considerabil între timp, ar putea fi întrerupte total.

Cum va fi afectată populația? Cum vor fi afectate economiile țărilor europene?

Vor rezista europenii chiar și în scenariul energetic cel mai rău?

Vladimir Putin a declarat, sfidător, că mizează pe iarna grea și pe lipsa resurselor de gaze pentru ca Europa să convingă Ucraina să accepte un armistițiu agreat de Moscova. Occidentului îi va îngheța coada la iarnă, precum lupului dintr-un basm rusesc, spunea dictatorul de la Kremlin.

Solidaritatea europeană și planuri eficiente în materie de energie ar putea fi răspunsul potrivit la aceste fantezii. Avem de-a face deja cu un asemenea răspuns?

Au fost analizate, în emisiune, cât de eficiente sunt măsurile luate la Bruxelles și București. Au fost evaluate corect toate aspectele, pentru a ști la ce să ne așteptam la iarnă și cum vom face față crizei energetice și scumpirilor în lanț.

INVITAȚI: RADU DUDĂU, specialist energie, CRISTIAN FELEA, expert mine, petrol și gaze, FLORIN ANDREI, macroeconomist, CRISTIAN DIMITRIU, jurnalist pe domeniul economic, EUGENIA GUSILOV, expert energie.

***

Telespectatorii sunt invitaţi să-şi exprime opiniile pe platformele online stiriletvr.ro şi hotnews.ro, precum şi pe pagina de Facebook Referendum. Cele mai interesante comentarii şi întrebări au fost prezentate în emisiune.

Emisiunea se difuzează în direct pe TVR+. Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite