Reducerea TVA-ului la alimentele bio și tradiționale ar trebui să se vadă în prețul final al produselor

10 mai 2019, 19:49

În Bistrița-Năsăud sunt doar doi producători care fac alimente tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii. Unul face brânză frământată de Sîngeorz Băi din lapte de la stâna proprie. Ambalată în butoaie mici din lemn de frasin, brânza poate fi mâncată și după doi ani de la ambalare.

Cererea de produse de calitate este mare și ar putea crește dacă produsele vor fi mai ieftine.

Ministrul Agriculturii spune că solicitarea de reducere a TVA a venit chiar de la producătorii români.

Mulți producători români s-au plâns în repetate rânduri că ajung greu să-și vândă marfa în marile rețele de magazine, dar șefii acestora spun că deja cumpără mare parte din ce vând de pe plan local pentru că sunt mai proaspete.

Produsele de înaltă calitate sunt diferite față de celelalte de pe piață prin modul în care sunt realizate, prin materiile prime folosite și prin lipsa aditivilor. Sunt mai sănătoase dar au și preț mai mare.

Vânzările de produse tradiționale sau bio reprezintă în continuare un procent infim din totalul vânzărilor de alimente, dar tendința este de creștere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă